Nå er det Gøy på landet

Tiden er inne for Gøy på landet- åpne arrangement på 4H-gårdene over hele landet. Målet er å vise fram landbruket, matproduksjon og 4H sitt mangfold gjennom spennende gårdsbesøk. På Gøy på landet kan du møte dyrene og folkene på gården, eventuelt få smake på lokalproduserte grønnsaker eller frukt og delta i allsidige aktiviteter. For mange […]

Tiden er inne for Gøy på landet- åpne arrangement på 4H-gårdene over hele landet. Målet er å vise fram landbruket, matproduksjon og 4H sitt mangfold gjennom spennende gårdsbesøk. På Gøy på landet kan du møte dyrene og folkene på gården, eventuelt få smake på lokalproduserte grønnsaker eller frukt og delta i allsidige aktiviteter. For mange er dette første møtet med norsk landbruk. Folk er veldig positive, spesielt siden mange av aktivitetene er nært knyttet til 4H sitt motto Lære ved å gjøre. Gårdene tilbyr blant annet spikking, trøtraktorsertifikat, kos med dyra, gode smaksopplevelser, natursti og andre morsomme og lærerike opplevelser som både barn og voksne kan delta på.

 

4H Norge står bak arrangementet, som i år har femårsjubileum. Ideen kom fra Agder, der Gøy på landet startet allerede på 90-tallet. 4H legger stor vekt på at Gøy på landet tilbyr jordnære nærmiljøaktiviteter, og at gårdene på denne måten knytter seg til mange samarbeidspartnere. På gårdene kan du møte både husflidslag, vikingelag, landbruksorganisasjonene, skogselskaper, kystlag og andre organisasjoner og enkeltpersoner som hjelper til. Du kan også bli medlem i 4H når du deltar i aktivitetene. Arrangementene har en miljøvennlig og økologisk profil. Det tilrettelegges for gode plast og søppelhåndtering, folk oppfordres til sykling, og til å reise kollektiv der det er aktuelt.

Legg igjen en kommentar